2 washing handsAvantajele dezinfectarii:


Metoda mai sigura si mai eficienta -elimina / inactiveaza germenii patogeni

Este mai rapida comparativ cu spalarea -30 secunde

Protejeaza mai bine tegumentele -Nu indeparteaza stratul protector de sebuum si aplica pe piele substante protectoare pentru piele

Flexibilitate -Dezinfectarea se poate realiza oriunde si nu depinde de existenta unei surse de apa


TIPURI DE DEZINFECTIE

Este o etapa obligatorie înaintea executarii unor tehnici precum injectii, punctii, si interventii chirurgicale. In functie de tehnica executata dezinfectia este de tip 1, 2 sau 3.
 1 – se face în cazul unui risc redus de infectie. Este indicata în infectia intradermica, subcutanata, intravenoasa si în recoltarile de sange.
   Metoda – se aplica dezinfectant pe piele cu un tampon imbibat, durata de actiune fiind de 30sec.
 2 – se aplica în cazul unui risc mediu de infectie. Este indicata în cateterizarea venelor în vederea perfuziei continue, injectia intramusculara si recoltarea sangelui pentru hemocultura.
   Metoda – se curata pielea cu tampon imbibat în dezinfectant apoi cu un tampon steril, efectuandu-se înca odata acelasi procedeu. Durata de actiune este de 30sec.
 3 – se aplica in cazul unor infectii de risc mare si este indicata în interventii chirurgicale si punctii.
   Metoda – se curata pielea cu apa si sapun, se epileaza si se degreseaza, se aplica dezinfectantul de 2 ori la interval de 2,5 minute. Durata totala de actiune este de 5 minute. Persoana care executa dezinfectia de tip 3 poarta manusi sterile.

pl1

 

pl2